martes, 16 de diciembre de 2014

QUI ÉS EL PASTOR DE LA NEU? / ¿QUIÉN ES EL PASTOR DE LA NIEVE?



Els nens i les nenes de les Valls d'Àneu realitzaran la seva representació del pessebre vivent a la Plaça de l'Església d'Esterri d'Àneu el dissabte, dia 20, de 16.30 a 17.30 i hi estem tots convidats. Com la temporada de neu ja la tenim aquí, ens hem fixat en aquesta figura, tan clàssica com desconeguda, que és el pastor de la neu o també anomenat, Silvano. Apareix en tots els pessebres populars, però actualment és difícil de trobar-lo, ja que està en desús.

Quan veiem un pessebre complet estem observant una representació del naixement de Jesús envoltat del món de la seva època en perfecta disposició: els treballadors del camp, les escenes quotidianes, els rius i muntanyes, etc. i sortia també, el pastor de la neu. El pessebre ens mostra el món dels nostres avantpassats i per això observem diferents representacions. El pastor de la neu era pel que sembla l'home savi del bosc. Vestit amb el seu abric blanc amb caputxa elaborat amb borrego per protegir-se del fred hivern apuntava d'entre les muntanyes. Per què li diuen també Silvano? Perquè el consideraven la personificació del Déu Silva, la divinitat dels boscos, que destacava per la seva saviesa i coneixement de la natura. Per descomptat, també era l'herbolari perquè era el que més i millors plantes coneixia i els seus beneficis.

Els relats més antics sobre l'existència de pessebres daten de 1223. Una escenificació que perdura fins a l'actualitat. Si voleu viure-la amb nosaltres d'una manera especial, us esperem el dissabte 20 per gaudir del pessebre vivent dels nens i nenes d'Esterri d'Àneu.

Veniu a veure'ns i a gaudir de la neu. En NOU CÀMPING estem segurs que junts anem a passar una molt bona temporada.


jueves, 4 de diciembre de 2014

A PUNT DE NEU / A PUNTO DE NIEVE


Sembla que mai arribarà i quan menys t'ho esperes, zas! La neu fa acte de presència a les Valls d'Àneu. Despertar enmig de la natura i veure que ha nevat és una experiència inoblidable que convida a divertir-se i posar-se en marxa. Guerres de boles de neu, fer ninots, lliscar en trineu, excursions amb raquetes o anar a esquiar. Podràs gaudir de les estacions d'esquí que es troben a prop del nostre càmping: la d'Espot Esquí, amb més de 20 quilòmetres esquiables i de 1.000 m de desnivell, és coneguda per la qualitat de la seva neu i les meravelloses vistes, i la de Port Ainé, té uns 30 quilòmetres de pistes i 800 m de desnivell, aptes per a tots els nivells i tipus d'esquiadors i snowboarders. El seu Snowpark ha estat durant molts anys a l'avantguarda de les noves tendències de l'estil lliure.

I en tornar de tot un dia d'emocions i activitats, el millor és sentir-se com a casa envoltats de natura mentre fora torna a nevar. El descans, la tranquil·litat i el confort estan garantits en els nostres bungalows de muntanya equipats amb tot el que necessites.

Nevarà i esperem que molt aquest hivern. No et quedis a casa i gaudeix de la neu amb la família i els amics. T'esperem amb una tassa de xocolata casolà, una lleugera manta i un còmode sofà. Benvingut a casa teva i gaudeix de la neu a voluntat!


Parece que nunca va a llegar y cuando menos te lo esperas, zas! La nieve hace acto de presencia en las Valls d’Àneu. Despertarse en medio de la naturaleza y ver que ha nevado es una experiencia inolvidable que invita a divertirse y ponerse en marcha. Guerras de bolas de nieve, hacer muñecos, deslizarse en trineo, excursiones con raquetas o ir a esquiar. Podrás disfrutar de las estaciones de esquí que se encuentran cerca de nuestro camping: la de Espot Esquí, con más de 20km esquiables y de 1.000m de desnivel, es conocida por la calidad de su nieve y las maravillosas vistas, y la de Port Ainé, tiene unos 30km de pistas y 800m de desnivel, aptas para todos los niveles y tipo de esquiadores y snowboarders. Su Snowpark ha estado durante muchos años a la vanguardia de las nuevas tendencias del estilo libre.

Y al volver de todo un día de emociones y actividades, lo mejor es sentirse como en casa rodeados de naturaleza mientras fuera vuelve a nevar. El descanso, la tranquilidad y el confort están garantizados en nuestros bungalows de montaña equipados con todo lo que necesitas.

Nevará y esperemos que mucho este invierno. No te quedes en casa y disfruta de la nieve con la familia y los amigos. Te esperamos con una taza de chocolate casero, una ligera manta y un cómodo sofá. ¡Bienvenido a tu casa y disfruta de la nieve a voluntad!