jueves, 1 de septiembre de 2016

Segueix la pista de l'ós bru / Sigue la pista del oso pardo


Sabies que gairebé la meitat de la població de l'ós bru al nostre país viu al Parc Natural de l'Alt Pirineu? Uns 15 exemplars habiten actualment en els nostres boscos. Després d'uns anys desapareguts, al 1996 van tornar al Pirineu gràcies a un programa de reintroducció de la Unió Europea. Ara tenim l'oportunitat d'observar-los endinsant-nos en el seu hàbitat amb diferents visites guiades aptes per a tots els públics.

L'ós bru passa els mesos més freds hivernant en osseres de manera que aquests dies d'estiu són ideals per sortir en la seva recerca. Tot i que no es deixa veure amb facilitat, sí que podem conèixer pel rastre que deixa com són les seves petjades, excrements, marques d'urpes en els arbres, pèl o restes de menjar. El millor és sortir a veure'ls a primera i a última hora del dia. Les sortides s'organitzen tant per unes hores com per a uns quants dies. Equipat amb telescopis i prismàtics podràs veure, des de zones segures, com viu aquest emblemàtic mamífer, el més gran d'Europa!


A més dels itineraris pel Parc Natural de l'Alt Pirineu, pots ampliar els teus coneixements visitant la Casa de l'Ós bru dels Pirineus a Isil, molt a prop de Nou Càmping. Una instal·lació única a Catalunya que us encantarà.


Surt a recórrer els camins de l'ós bru. Segueix-li la pista i feliç setmana!


------------------------------------------------


¿Sabías que casi la mitad de la población del oso pardo en nuestro país vive en el Parque Natural del Alto Pirineo? Unos 15 ejemplares habitan actualmente en nuestros bosques. Tras unos años desaparecidos, en 1996 volvieron al Pirineo gracias a un programa de reintroducción de la Unión Europea. Ahora tenemos la oportunidad de observarlos adentrándonos en su hábitat con diferentes visitas guiadas aptas para todos los públicos.

El oso pardo pasa los meses más fríos invernando en osarios por lo que estos días de verano son ideales para salir en su búsqueda. Aunque no se deja ver con facilidad, sí podemos conocer por el rastro que deja cómo son sus huellas, excrementos, marcas de zarpas en los árboles, pelo o restos de comida. Lo mejor es salir a verlos a primera y a última hora del día. Las salidas se organizan tanto para unas horas como para unos cuantos días. Equipado con telescopios y prismáticos podrás ver, desde zonas seguras, cómo vive este emblemático mamífero, ¡el más grande de Europa!

Además de los itinerarios por el Parque Natural de Alto Pirineo, puedes ampliar tus conocimientos visitando la Casa del Oso pardo de los pirineos en Isil, muy cerca de Nou Camping. Una instalación única en Cataluña que os encantará.

Sal a recorrer los caminos del oso pardo. ¡Síguele la pista y feliz semana!

.


No hay comentarios:

Publicar un comentario