martes, 16 de diciembre de 2014

QUI ÉS EL PASTOR DE LA NEU? / ¿QUIÉN ES EL PASTOR DE LA NIEVE?



Els nens i les nenes de les Valls d'Àneu realitzaran la seva representació del pessebre vivent a la Plaça de l'Església d'Esterri d'Àneu el dissabte, dia 20, de 16.30 a 17.30 i hi estem tots convidats. Com la temporada de neu ja la tenim aquí, ens hem fixat en aquesta figura, tan clàssica com desconeguda, que és el pastor de la neu o també anomenat, Silvano. Apareix en tots els pessebres populars, però actualment és difícil de trobar-lo, ja que està en desús.

Quan veiem un pessebre complet estem observant una representació del naixement de Jesús envoltat del món de la seva època en perfecta disposició: els treballadors del camp, les escenes quotidianes, els rius i muntanyes, etc. i sortia també, el pastor de la neu. El pessebre ens mostra el món dels nostres avantpassats i per això observem diferents representacions. El pastor de la neu era pel que sembla l'home savi del bosc. Vestit amb el seu abric blanc amb caputxa elaborat amb borrego per protegir-se del fred hivern apuntava d'entre les muntanyes. Per què li diuen també Silvano? Perquè el consideraven la personificació del Déu Silva, la divinitat dels boscos, que destacava per la seva saviesa i coneixement de la natura. Per descomptat, també era l'herbolari perquè era el que més i millors plantes coneixia i els seus beneficis.

Els relats més antics sobre l'existència de pessebres daten de 1223. Una escenificació que perdura fins a l'actualitat. Si voleu viure-la amb nosaltres d'una manera especial, us esperem el dissabte 20 per gaudir del pessebre vivent dels nens i nenes d'Esterri d'Àneu.

Veniu a veure'ns i a gaudir de la neu. En NOU CÀMPING estem segurs que junts anem a passar una molt bona temporada.




Los niños y las niñas de las Valls d’Àneu van a realizar su representación del pesebre viviente en la plaza de la Iglesia de Esterri d’Àneu el sábado, día 20, de 16.30 a 17.30h y estamos todos invitados. Como la temporada de nieve ya la tenemos aquí, nos hemos fijado en esa figura, tan clásica como desconocida, que es el pastor de la nieve o también llamado, Silvano. Aparece en todos los pesebres populares, pero actualmente es difícil de encontrarlo pues está en desuso.

Cuando vemos un pesebre completo estamos observando una representación del nacimiento de Jesús rodeado del mundo de su época en perfecta disposición: los trabajadores del campo, las escenas cotidianas, los ríos y montañas, etc. y salía también, el pastor de la nieve. El belén nos muestra el mundo de nuestros antepasados y por eso observamos diferentes representaciones. El pastor de la nieve era al parecer el hombre sabio del bosque. Vestido con su abrigo blanco con capucha elaborado con borrego para protegerse del frio invierno asomaba de entre las montañas. ¿Por qué le llaman también Silvano? Porque le consideraban la personificación del dios Silva, la divinidad de los bosques, que destacaba por su gran sabiduría y conocimiento de la naturaleza. Por supuesto, también era el herbolario porque era el que más y mejores plantas conocía y sus beneficios.

Los relatos más antiguos sobre la existencia de pesebres datan de 1223. Una escenificación que perdura hasta la actualidad. Si queréis vivirla con nosotros de una manera especial, os esperamos el sábado 20 para disfrutar del pesebre viviente de los niños y niñas d’Esterri d’Àneu.


Venid a vernos y a disfrutar de la nieve. En NOU CAMPING estamos seguros de que juntos vamos a pasar una muy buena temporada.  

No hay comentarios:

Publicar un comentario